221.000 Burilles de Cigarretes recollides a la Platja de la Barceloneta


Dins la campanya “No más Colillas en el Suelo, dissabte passat 80 voluntaris van recollir 221.00 burilles de cigarretes, al Passeig Marítim de la Barceloneta.

Els activistes van ajuntar totes les burilles i les van ficar en garrafes de plàstic per conscienciar a la gent del perjudici que representa que tot aquest material es perdi al mar, contaminant la sorra, el mar i la fauna marina.

Els residus abandonats a la naturalesa amenacen a moltes espècies d’animals i poden arribar a intoxicar la cadena alimentaria de la que formem part els humans. Molts d’aquests materials triguen molts anys a degradar-se contaminant el medi ambient.

Tots sabem quants components perjudicials per a la salut formen una cigarreta i molts cops els fumadors no l’esgoten fins al final, llençant la burilla a terra. El filtre de les cigarretes està fet d’acetat de cel·lulosa que junt amb la resta de tabac que pot quedar, fa que la degradació oscil·li entre un i deu anys.

Els activistes d’aquesta campanya asseguren que una sola burilla pot arribar a contaminar uns 10 litres d’aigua marina i fins a 50 litres d’aigua dolça, pel que demanen a les administracions que prohibeixin fumar a les platges o bé que s’utilitzin cendres.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.