16 de juliol – Nit dels Estels, Jazz i Eclipsi parcial de Lluna a la Tossa d’Alp.

Nit dels Estels a la Tossa d’Alp – Foto: AUcer

Des de fa uns quants anys l’Associació Astronòmica de Sabadell dirigeix una nit d’observació astronòmica a la Tossa d’Alp, a 2537 metres d’altitud dins el Parc Natural del Cadí Moixeró.

Quasi 200 persones pugen cada any al cim de la Tossa d’Alp per tenir un primer contacte amb l’astronomia, una nit gaudint dels estels en un marc incomparable sense contaminació lumínica.

La Tossa d’Alp – 2537 m.

Aquest any es farà el pròxim 16 de juliol i coincidirà amb l’eclipsi parcial de lluna que es podrà observar des de tota Catalunya. El passat 2 de juliol va haver-hi un eclipsi total de sol, però malauradament no era visible des del nostre país.

L’eclipsi lunar del pròxim dimarts serà tan sols del 65% i podrem observar la lluna més vermellosa del que estem acostumats, encara que no es pot considerar com una lluna de sang.

L’eclipsi començarà a les 10 de la nit i acabarà a les 23.30 (hora nostra) i serà visible des de gran part d’Europa, Àsia Central, Àfrica i l’Oceà Índic.

Per a amenitzar la vetllada, podrem escoltar un dels joves talents del jazz, Llibert Fortuny, un dels més destacats i reconeguts músics i compositors de jazz de Catalunya. El seu estil  mescla jazz tradicional amb elements de l’electrònica amb la intenció d’innovar i renovar en l’àmbit del jazz.

Si voleu gaudir d’aquesta experiència, com que les places són limitades, haureu de fer la inscripció en Nit dels Estels i Jazz.

Estem travessant uns dies de molta calor, però les nits de la Cerdanya i més a 2537 metres d’altitud són bastant fredes, així que us recomanem porteu roba d’abric i calçat esportiu.

I recordeu que d’aquí poc menys d’un mes tindrem una altra nit d’estels les Llàgrimes de Sant Llorenç.

Tags: Eclipsi, Estels, Jazz, Tossa d'Alp

Notícies semblants: