Ricky Rubio lidera el Projecte Luca per ajudar als nens malalts de càncer.

Ricky Rubio el jugador de basquet nascut al Masnou i que actualment juga a l’NBA, va presentar el passat divendres a l’Hospital de la Vall d’Hebron, un projecte impulsat per la seva fundació The Ricky Rubio Foundation, per ajudar als nens malalts de càncer.

El Projecte Luca anomenat així per Luca de la Vega, un nen de 12 anys al que li van detectar un càncer quan jugava en un equip de basquet que entrenava un antic company del jugador de l’NBA, pretén ser un estímul pels nens que per desgràcia han d’afrontar aquesta malaltia.

El Projecte Luca amb el que també col·labora el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, convidarà als nens a assistir a un partit de l’NBA quan aquests estiguin en una fase avançada de recuperació de la malaltia.

Tots sabem l’important que és l’estat d’ànim en els pacients de càncer, tenir un esperit positiu és molt necessari per poder lluitar contra aquesta terrible malaltia, al càncer se l’ha de guanyar la partida, sempre s’ha de veure el got ple, mai buit.

Pels nens la idea de poder viatjar als Estats Units per veure un partit de l’NBA, constitueix sens dubte un dels millors estímuls que poden tenir per afrontar la recuperació amb positivisme, així al final tindran la seva recompensa.

Luca de la Vega serà el mentor dels nens, ja que en paraules d’ell mateix “si no has viscut un càncer, no pots saber realment el que és”.

En aquests moments ja hi ha tres nens que viatjaran aviat a veure jugar Ricky Rubio jugar amb el Phoenixn Suns, els tres són Erik, Ona i Kyle, tots tres pacients de la Vall d’Hebron.

Sabem que és un petit gra de sorra en una platja molt gran, però com diu el jugador català de l’NBA “Entre tots podem fer un món millor, els petits detalls poden ser més importants”.

Més iniciatives com aquestes calen per plantar-li cara al càncer. Gràcies Ricky Rubio.

Tags: Càncer, nba, Ricky Rubio

Notícies semblants: