Actualment no és una forma molt popular de coure els ous, potser pel tema de la salmonel·la tendim a coure’ls més temps, però pels nostres avis era un menjar molt freqüent, així que us recordarem com els feien.
Ingredients:
- Un ou per persona
- Sal
- Pa
- Tòfona (opcional)
Preparació:
Treure els ous de la nevera 1/2 hora abans de fer-los, així evitarem que es trenquin quan entrin en contacte amb l’aigua bullent.
Posar aigua a bullir, quan arrenqui el bull introduir els ous amb la closca i deixar coure 3 minuts, ni més ni menys, són els minuts exactes perquè la clara quedi cuita i el rovell a punt de sucar-hi pa i no ens quedin ni crus ni durs.
És important afegir-los a l’aigua en el moment que arrenqui el bull, si esperem que bulli més fort, també és fàcil que es trenquin.
Un cop cuits els posem en oueres i trenquem la closca per la punta més prima, afegim una mica de sal i si teniu tòfona molt millor. Ja només queda que sucar-hi pa tallat a tiretes primes.