Una empresa catalana fa unes sabates amb fibra de plàtan 100% biodegradables


0
2 shares

Sempre que relacionem una sabata i una pell de plàtan pensem en una relliscada que ens farà caure a terra, però ara hem descobert que aquests dos objectes poden tenir una altra relació molt més interessant i ecològica.

Indianes, una “start-up” de Barcelona, fundada per Diana Feliu i Ivan Rojas, dedicada al disseny i desenvolupament de sabates confeccionades amb materials ecològics, ha tret al mercat una gamma de sabates fetes amb fibra de plàtan, 100% biodegradables. 

El procés per l’elaboració de les “Banana Fiber comença als Andes de Colòmbia, on hi ha grans cultius de plàtan que generen tones i tones de residus amb el que es fabriquen aquestes sabates.

Gamma de sabates Banana Fiber – Foto: Web Indianes

La planta del plàtan s’ha de tallar cada any perquè generi nous fruits i amb els residus obtinguts, els artesans de les comunitats andines han sabut treure-li profit extraient la fibra de la tija de planta.

Aquests artesans utilitzen tècniques ancestrals per extreure la fibra i convertir-la en matèria primera tèxtil. Col·laboren amb la “start-up” barcelonina Indianes, qui aprofita el que en principi tan sols seria rebuig per fer sabates, és una forma de donar-li nova vida a un material natural i deixar d’utilitzar altres que perjudiquen tant el medi ambient.

Plataners

Un cop reben la matèria primera procedent de Colòmbia, la fabricació es fa a Elx (Alacant), amb el disseny confeccionat a Barcelona. Una fabricació totalment ètica, un procés en què intervenen un total de 10 persones, des del modelatge de la forma fins a l’acabat.

Indianes també utilitza altres matèries primeres per la fabricació de les seves sabates, però sempre  materials ecològics, com el cànem o pigmentacions naturals per donar tonalitat als productes.

I una cosa força interessant per tots nosaltres. La “start-up” a través de la seva pàgina web Indianes , ofereix la possibilitat de reciclar les nostres sabates velles, ells les aprofitaran per fer noves soles i a canvi ens donaran 10 €. 


T'agrada? Compartiex-ho!

0
2 shares

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
3
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.