NATURA

Neix una zebra amb pigues en lloc de ratlles.

Tira i la seva mare – Foto: Maasai Mara National Reserve Kenya.

A la Reserva del parc Maasai Mara de Kènia, al campament Matira Bush, un fotògraf i guia turístic es va veure sorprès quan va detectar que estava fotografiant una cria de zebra que en lloc de tenir ratlles, tenia uns estranys talps, una mena de pigues. 

La petita pollina anomenada Tira en honor al fotògraf que la va veure, Antony Tira, és d’un color marró amb unes taques rodones blanques. A diferència de les zebres comunes, que són blanques amb ratlles negres, Tira presenta els colors canviats, té una espatlla totalment fosca, amb pigues blanques al pit i coll i unes fines ratlles blanques a les potes.

En principi es va pensar que l’havien marcat amb finalitats de controlar la migració, però ràpidament van veure que es tractava d’un exemplar estrany. Malgrat la seva diferencia, tant els pares com la resta de la manada l’han acceptat amb total normalitat.

Tira – Foto: Antony Tira

Sempre s’ha cregut que la finalitat de les ratlles de les zebres era camuflar-se entre les herbes i no ser detectades pels grans depredadors, però estudis recents afirmen que en realitat els hi serveixen per espantar els insectes que se senten atrets per la llum polaritzada, la que es propaga en un pla.

Un estudi d’aquest mateix any demostra que les ratlles també els hi serveixen per regular la seva temperatura corporal i una possibilitat que Tira hagi nascut així pot ser conseqüència del canvi climàtic, l’augment de temperatura del planeta pot fer canviar la flora i fauna del planeta.

Les fotografies de Tira fetes per Antony Tira, s’han fet virals a les xarxes fins al punt que la reserva Maasai Mara s’ha vist desbordada per l’arribada de turistes per veure a Tira.

Tags: pigues, Zebra

Notícies semblants: