Recepta de Cuina, com es fa – Croissants de mantega


0

Ingredients:

  • 1/2 kg de farina de rebosteria
  • 75 grans de sucre
  • Una culleradeta petita de sal
  • 350 grams de mantega
  • 25 grams de llevat de forner
  • 100 ml de llet sencera
  • 125 ml d’aigua
  • Un ou

Preparació:

Una hora abans de començar haurem de treure 100 grams de mantega de la nevera per tenir-la a temperatura ambient quan ens posem a fer els croissants.

En un bol gran o si tenim pastadora, aboquem la farina, afegim la sal, el sucre, la llet, els 100 grams de mantega a temperatura ambient i el llevat.

Comencem a pastar a mà, si ho fem a màquina, haurà de ser a velocitat mitjana-baixa, anem afegint l’aigua progressivament fins que s’integrin tots els ingredients i ens quedi una massa compacta. És important el temps de pastat, si ho fem a mà, entre 7 a 10 minuts i a màquina fins que es desprengui de les parets del bol.

Deixem reposar entre 10-15 minuts i després amb l’ajuda d’un corró, anem estirant la massa formant un rectangle d’uns 8 mm de gruix. Emboliquem la massa amb film i la guardem a la nevera unes 8 hores.

Ara haurem de preparar una placa de mantega, per això traiem els 250 grams restants de mantega de la nevera, la col·loquem entre dos papers de forn i amb el corró l’anem aplanant fins que ens quedi un rectangle de la meitat de la mida de l’altre massa. La guardem a la nevera, ben tapada amb els dos papers sulfurats, uns 20 minuts.

Traiem l’altre massa de la nevera, i la posem damunt el marbre enfarinat, l’estirem una mica més, col·loquem la placa de mantega a la meitat inferior i doblem, com si fos un llibre, per tal que la mantega quedi al mig, ben tapada entre les dues capes de la massa.

A partir d’aquí es tracta de doblar la massa per la meitat diverses vegades, fent plecs fins que tinguem quatre capes. Deixar reposar a la nevera una 1/2 hora.

Enfarinem el marbre i posem la massa, l’estirem amb el corró fins que ens quedi d’un gruix de 5-6 mm i amb un ganivet molt esmolat anem tallant triangles i els emboliquem en ells mateixos, la punta ha de quedar a sota. Els hi donem la forma de mitja lluna i els col·loquem en una safata de forn coberta amb paper sulfurat, una mica separats entre ells i els deixem reposar dues hores, fins que tripliquen el seu volum.

Els pintem amb una barreja de rovell d’ou amb llet i els fem coure al forn, prèviament escalfat a 200° durant 7 minuts, els tornem a pintar amb l’ou/llet, baixem la temperatura del forn a 180° i els deixem coure 12 minuts més.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
2
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
4
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.