Sabeu que Barcelona té una de les places més grans del món?

Plaça Catalunya – Barcelona

Totes les ciutats del món tenen places que acostumen a ser un gran atractiu pels turistes i un espai d’esbarjo pels seus habitants. Pel que fa a Barcelona, la plaça més coneguda i més transitada al llarg de tota la història, segur que és la plaça de Catalunya.

Amb la celebració dels Jocs Olímpics del 92, Barcelona es va obrir al Mar i a la zona del Fòrum es va fer una de les  places més gran del món, darrere la plaça de Tiananmen de Pequín (Xina).

Algunes de les Plaçes més grans del món

Plaça de Tiananmen de Pequín – Xina

Construïda l’any 1949 amb una superfície total de 440.000 m² . El seu nom vol dir Porta de la Pau Celestial i en ella està el mausoleu del fundador de la República Popular de la Xina, Mao Zedong.

Plaça de Tiananmen

Plaça del Fòrum de Barcelona – Catalunya

La plaça del Parc del Fòrum amb 160.000 m² és la més gran de Catalunya, d’Espanya, d’Europa i una de les més grans del món. El Parc del Fòrum es va construir per allotjar el Fòrum Universal de les Cultures 2004 o Fòrum de Barcelona 2004.

Parc del Fòrum – Foto: Ajuntament de Barcelona

Plaça Roja de Moscou – Rússia

La plaça Roja de Moscou a Rússia té una superfície de 23.100 m² i encara que sembli que el seu nom es degut al vermell dels maons amb què estan construïts els seus edificis, en realitat és per la paraula Krásnaya, que en rus antic vol dir maca.

En ella està el mausoleu de Lenin, el Kremlin, la Catedral de Sant Basili, els magatzems GUM i el Museu Històric Estatal.

Plaça Roja de Moscou

Plaça de la Constitució – Mèxic D.F.

La plaça més famosa de la capital de Mèxic, coneguda també com “El Zócalo” amb 46.800 m², sempre ha estat escenari d’importants fets històrics, com el jurament per part de la Nova Espanya, de la Constitució espanyola de 1812, fet pel qual va adquirir el seu nom.

Plaça de la Constitució – Mèxic D.F.

Plaça Rynek Glowny de Cracòvia – Polònia

La Plaça Rynek Glowny té una superfície de 40.000 m² una de les més emblemàtiques de la ciutat polonesa, amb l’impressionant edifici de l’ajuntament al centre.

Plaça Rynek Glowny de Cracòvia

També us pot interessar: La Plaça del Mercadal de Balaguer o la Plaça Major de Vic, quina és la més gran de Catalunya? 

Plaça Major de Vic
Tags: Barcelona, Parc del Fòrum, Places

Notícies semblants: