La  Plaça del Mercadal de Balaguer o la Plaça Major de Vic, quina és més gran?


1
1.3k shares, 1 point

Plaça Major de Vic

Plaça del Mercadal de Balaguer

Aquestes dues places del nostre territori sempre han tingut una rivalitat per voler ser la plaça porticada més gran del nostre país. Els veïns de totes dues poblacions sempre presumien de tenir la plaça més gran de Catalunya.

El debat s’ha donat per acabat gràcies a l’il·lustrador i dissenyador gràfic Arnau Torrente que ha fet un estudi de les dues places amb dades tretes d’organismes oficials i ha arribat a la conclusió que per poc, però la més gran és la Plaça del Mercadal de Balaguer.

Els resultats són els següents:

Plaça del Mercadal de Balaguer: 8.100 metres quadrats, comptant la superfície dels porxos i 6.789 sense comptar els porxos.

Plaça Major de Vic: 7.790 metres quadrats, comptant la superfície dels porxos i 6709 sense comptar els porxos.

Arnau Torrente també va mesurar altres aspectes de les dues places, com el nombre d’arcs, la vegetació, els mercats o les actuacions musicals que es fan. Per donar a conèixer el seu estudi, l’any passat va publicar un cartell on exposava totes les dades.

És igual quina és més gran, les dues són molt emblemàtiques i amb molta història del nostre país.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
1.3k shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
10
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
2
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
10
M'interesa
Em fascina Em fascina
7
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.