CUINA

Postres de Músic o Grana de Capellà, tradició i origen del nom.

Fa uns quants anys en els restaurants de Catalunya una de les postres que podíem trobar era les Postres de Músic o Grana de Capellà, però perquè aquest nom tan especial.

Els fruits secs sempre havien estat uns fruits de temporada i quan començava la tardor arribaven a les nostres taules, avui en dia ja ha desaparegut la cuina segons les estacions, ara trobem de tot durant tot l’any, encara que hagi de venir de l’altra costat del món.

Sembla que l’origen del nom prové dels fruits que menjaven els músics que recorrien els pobles, ve perquè no tenien temps de menjar entre actuació i actuació o bé perquè era el que la gent els oferia, acompanyats d’un got de vi dolç o moscatell.

També era el que menjaven els actors i actrius en els descansos de les obres de teatre. Pel que fa al nom de Grana de Capellà, a principis del segle passat, els diumenges a la tarda als pobles, les famílies riques acostumaven a convidar a berenar al metge, el mestre o el capellà, les tres autoritats més respectades del poble junt amb la Guàrdia Civil i el secretari de l’Ajuntament. En les tardes d’hivern els oferien un plat de fruits i una mica de vi dolç, d’aquí el seu nom.

Com es fan les Postres de Músic o Grana de Capellà

Ingredients:

Tota mena de fruits secs, fruites seques, al vostre gust i un gotet de moscatell

  • Avellanes
  • Ametlles
  • Nous
  • Orellons
  • Figues
  • Panses…

Posar-ho tot en un plat i afegir un got de moscatell en el mateix plat i el porró al costat per si volem repetir.

Tags: Grana de Capellà, Postres de Músic

Notícies semblants:

Últimes Notícies