La Federació Espanyola de vòlei veta una nena amb Síndrome de Down

Equip Infantil B del Club Voleibol Esplugues, on juga la Laia (Font: Club Voleibol Esplugues)

La Laia és una nena, millor dit una noieta de 14 anys, amb síndrome de Down, que juga a vòlei en la categoria infantil B amb el Club Voleibol Esplugues.

La Laia és un any més gran que les seves companyes d’equip, ella va néixer l’any 2005, mentre que la resta són nascudes l’any 2006 o 2007. La Federació Catalana de Vòlei mai ha posat cap impediment perquè la Laia jugui amb nenes més petites, però ara que l’equip té l’oportunitat de disputar la Copa d’Espanya en la seva categoria infantil, la Reial Federació Espanyola de Voleibol (RFEVB), no permet inscriure a la Laia, argumentant que les noies nascudes l’any 2005 han d’inscriure’s en la categoria de cadet.

Tots els que hem tingut l’oportunitat de tenir un Síndrome de Down a la bora, sabem el sensible que són aquestes persones. La Laia fa segon d’ESO quan per la seva edat hauria d’estar fent tercer, la Laia és molt activa, va a l’esplai amb nens i nenes més petits, estudia música i fa esport.

La síndrome de Down no és una malaltia, simplement és una alteració en els cromosomes, ells tenen tres en el par 21 i nosaltres tenim 2. Aquestes persones desprenen molt amor i sensibilitat i amb una mica d’ajuda per part nostre poden desenvolupar una vida normal, amb gent més jove, potser sí, però no els hi tallem les ales al seu desenvolupament i realització.

Tags: Esplugues, Sindrome Down, Vòlei

Notícies semblants: