Gràcies a la solidaritat, el ramader que ho va perdre tot a l’incendi de la Torre de l’Espanyol, a punt per tornar a treballar.

El 26 de juny passat es va produir un terrible incendi a la Ribera de l’Ebre, concretament va començar al terme municipal de La Torre de l’Espanyol, on el ramader Pere Jornet tenia la seva granja que va quedar totalment destruïda per les flames.

En l’incendi van morir cavalls, 200 ovelles i tota la maquinària va quedar destruïda, en Pere Jornet ho havia perdut tot. Tots sabem la solidaritat del poble català, tan sols hem de veure la recaptació de la Marató cada any i així ho ha demostrat en la desgràcia que ha patit aquest ramader de la Ribera d’Ebre.

L’endemà mateix de l’incendi, una explotació familiar de Prats de Lluçanès va posar en marxa, a través de Twitter, una campanya de solidaritat perquè en Pere Jornet pogués tornar a aixecar la seva explotació ramadera com més aviat millor.

Molts ramaders catalans van reaccionar ràpidament, un li donava unes quantes ovelles, un altre un marrà, uns quants xais, o bales de palla perquè mengin les ovelles. També es van rebre donacions econòmiques que han ajudat a reparar les instal·lacions o comprar nova maquinària.

Quatre mesos després en Pere Jornet ja està a punt per tornar a treballar, no va poder fer res per salvar els seus animals, però ara té un ramat nou per poder continuar amb la seva vida de ramader.

 

Tags: Incendi, Pere Jornet, Ramader

Notícies semblants: