CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa Truita de Cremalloles.

Les cremalloles són uns bolets petits també coneguts amb el nom de moixernons, carreroles, cama-secs, carreretes…, tot depèn de la comarca. A la Cerdanya acostumen a dir-los cremalloles.

Creixen en grups nombrosos als prats i desprenen una olor molt característic i agradable. És un bolet molt apreciat per fer truites o per carns estofades, un bon fricandó amb cremalloles és tota una delícia de la gastronomia catalana.

Avui com teníem cremalloles acabades de collir, farem una bona truita i assecarem unes quantes per un altre dia fer un fricandó.

Ingredients:

  • Un grapat de cremalloles
  • Quatre o cinc alls tendres
  • Sis ous
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Normalment les cremalloles són uns bolets que no tenen molta terra, així que els hi tallem una mica el peu i les passem per sota l’aixeta, no les hem de submergir a l’aigua, ja que perdrien part del seu gust.

Netegem els alls tendres i els tallem a trossets ben petits.

En una paella amb una cullerada d’oli, saltegem els alls i quan comencin a enrossir-se afegim les cremalloles, les deixem fer fins que deixin anar tota l’aigua. Salpebrem i reservem.

Batem els ous, afegim una mica sal i incorporem les cremalloles amb els alls, deixem reposar cinc minuts perquè s’integrin els sabors.

En una paella antiadherent, posem un raig d’oli, quan sigui ben calent, aboquem l’ou amb les cremalloles i fem una truita rodona. Un cop qualli per un costat, amb l’ajuda d’un plat li donem la volta i deixem fer per l’altre costat.

Tags: Truita cremalloles

Notícies semblants: