Com serà l’encesa dels llums de Nadal a Barcelona

Les principals ciutats de Catalunya ja estan acabant d’instal·lar les llums de Nadal perquè als voltants de final de mes il·luminin els seus carrers.

Cada cop s’avança més la data de l’encesa, anys enrera la tradició era fer-ho el 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, quan també s’obrien els mercats nadalencs com els de la Catedral i la Sagrada Família de Barcelona. Actualment i amb la finalitat d’augmentar les compres nadalenques, cada any es fa abans i moltes ciutats aprofiten el Black Friday.

Aquest any a la ciutat de Barcelona l’encesa de llums es desplaça fins a un dels barris, Sant Andreu Arenal. El dia 28 de novembre a les 17,30 h es farà una gran festa, d’una hora de durada a la plaça de Can Fabra, amb un espectacle dirigit per la companyia Dagoll Dagom i on els personatges d’alguns dels contes més populars seran els encarregats de l’encesa dels llums.

Per primer cop, la plaça de la Universitat tenia previst enllumenar-se, però a conseqüència de l’acampada que s’està fent, en rebuig a la sentència del procés, tant la plaça Universitat com el carrer de Pelai es podrien quedar sense llums de Nadal.

L’Associació de comerciants Barcelona Oberta ja havia comprat els llums i han demanat el desallotjament de la plaça, si finalment no els poden instal·lar, demanaran a l’Ajuntament que els hi paguin la despesa feta.

El Passeig de Gràcia, un dels eixos comercials principal de la ciutat, tindrà una decoració amb unes papallones gegants i tires de llums de 5 metres que cauen d’elles.

Foto: Associació del Passeig de Gràcia (APG)

Del 28 de novembre fins al 6 de gener, les llums estaran enceses cada dia des de les 17,30 fins a la mitjanit.

Com ja us vam anunciar fa uns dies que aquest any Barcelona tindrà un nou mercat nadalenc al Port Vell.

BON NADAL
Tags: Barcelona, Llums Nadal

Notícies semblants: