Aquesta setmana tenim l’última pluja d’estels d’aquest any.

Aquesta setmana i possiblement fins a final de mes podem veure els Leònids, un eixam de meteorits que ens visiten cada any a mitjans de novembre.

Els Leònids són restes del cometa TempelTuttle que en anys normals podem veure entre 10 i 15 cada hora. Cada 33 anys augmenten la seva activitat i podem observar molt més cada hora, això és conseqüència de què la pols del cometa TempelTuttle no està repartida homogèniament al llarg de la seva òrbita.

Aquesta serà l’última pluja d’estels que podrem veure aquest any, després haurem d’esperar als Quadràntids que ens visiten al voltant de Reis i que potser van ser els que van guiar als Tres Reis Mags fins al Portal de Betlem.

Per poder observar bé una pluja d’estels ens haurem d’allunyar de zones amb molta contaminació lumínica com són les grans ciutats.

També us pot interessar:  El poble amb més contaminació lumínica de Catalunya. 

Tags: Leònids, Pluja d'estels

Notícies semblants: