L’art per no oblidar els aldarulls de la Plaça Urquinaona

L’artista urbà francès Ememem, es dedica a fer art en l’asfalt dels carrers, reconstruint trossos danyats simplement pel pas del temps o per algun fet concret omplint el sot amb un mosaic de colors o amb un missatge.

Ara ha fet un mosaic a la Plaça Urquinaona perquè tots els barcelonins i visitants recordem els aldarulls del passat més d’octubre un cop coneguda la Sentència sobre el Procés. Aquest mosaic en el qual es pot llegir “Aquí yace un bache 2017-2019″, ens farà recordar els fets cada cop que el trepitgem quan passem per la Plaça Urquinaona a l’altura de Fontanella amb Via Laietana.

No és el primer cop que Ememem fa un flacking, terme que va encunyar ell mateix per denominar l‘acte de reconstrucció d’un espai públic, un flaque en francès és un toll, una bassa, en aquest cas més que un toll és un sot en la vorera del carrer. El flacking també pretén deixar una empremta en la memòria sobre un fet ocorregut en el lloc, perquè la gent en passar ho recordi.

Abans Ememem ja havia actuat a París recordant els moviments de les armilles grogues, en la seva ciutat Lyon i en altres capitals europees. Ara està pensant viatjar fins a Xile per deixar la seva empremta al país sud-americà.

Tags: Ememem, Plaça Urquinaona

Notícies semblants: