CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Mandonguilles Veganes

Ara que cada cop hi ha més gent que aposta pel menjar vegà, farem alguna recepta de cuina vegana, en aquest cas unes Mandonguilles d’Arròs, Cigrons i Pèsols, la cuina catalana també s’ha d’anar adaptant als nous temps.

Ingredients:

  • 100 grams d’arròs
  • 100 grams de cigrons cuits
  • 100 grams de pèsols
  • Una o dues pastanagues
  • 3 cullerades de farina de galeta
  • Herbes aromàtiques al vostre gust: farigola, romaní, orenga…
  • Farina
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Primer de tor hem de coure l’arròs i els pèsols. En una olla amb aigua i una mica de sal, posem l’arròs i el deixem coure uns 15 minuts, si els pèsols són congelats, els afegim cinc minuts abans d’acabar la cocció de l’arròs, si són frescos, deu minuts. Un cop fets, escórrer i reservar.

En un bol gran posem els cigrons escorreguts i els aixafem amb una forquilla. Incorporem l’arròs i els pèsols i continuem aixafant tot amb la forquilla, afegim les tres cullerades de farina de galeta, salpebrem, remenem i aixafem fins que ens quedi una massa una mica compacta.

Rentem i pelem les pastanagues, si tenim picadora, les piquem i si no, les ratllem amb un ratllador. Les afegim a la massa i remenem perquè s’integrin tots els ingredients.

Formem boletes, les enfarinem i les fregim en oli d’oliva verge extra. Servir així o si voleu, es poden fer amb alguna salsa com una bona samfaina.

Tags: Mandonguilles veganes

Notícies semblants: