Ara que cada cop hi ha més gent que aposta pel menjar vegà, farem alguna recepta de cuina vegana, en aquest cas unes Mandonguilles d’Arròs, Cigrons i Pèsols, la cuina catalana també s’ha d’anar adaptant als nous temps.
Ingredients:
- 100 grams d’arròs
- 100 grams de cigrons cuits
- 100 grams de pèsols
- Una o dues pastanagues
- 3 cullerades de farina de galeta
- Herbes aromàtiques al vostre gust: farigola, romaní, orenga…
- Farina
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Primer de tor hem de coure l’arròs i els pèsols. En una olla amb aigua i una mica de sal, posem l’arròs i el deixem coure uns 15 minuts, si els pèsols són congelats, els afegim cinc minuts abans d’acabar la cocció de l’arròs, si són frescos, deu minuts. Un cop fets, escórrer i reservar.
En un bol gran posem els cigrons escorreguts i els aixafem amb una forquilla. Incorporem l’arròs i els pèsols i continuem aixafant tot amb la forquilla, afegim les tres cullerades de farina de galeta, salpebrem, remenem i aixafem fins que ens quedi una massa una mica compacta.
Rentem i pelem les pastanagues, si tenim picadora, les piquem i si no, les ratllem amb un ratllador. Les afegim a la massa i remenem perquè s’integrin tots els ingredients.
Formem boletes, les enfarinem i les fregim en oli d’oliva verge extra. Servir així o si voleu, es poden fer amb alguna salsa com una bona samfaina.