Avui fa 122 anys que Joan Gamper va fundar el Futbol Club Barcelona


0
3 shares
Primer equip del Barça

Tal dia com avui de l’any 1899, Hans Gamper, conegut a Catalunya com a Joan Gamper i uns amics van fundar el Futbol Club Barcelona, el nostre estimat Barça.

Era el 29 de novembre del 1899 quan Gamper i onze esportistes més, Gualteri Wild, Lluís d’Ossó, Bartomeu Terrados, Otto Kunzle, Otto Maier, Enric Ducal, Pere Cabot, Carles Pujol, Josep Llobet, John Parsons i William Parsons, es van reunir en el gimnàs on acostumaven a anar a fer esport i van decidir fundar un club de futbol, esport desconegut en aquells temps al nostre país.

El primer partit el van jugar contra un combinat d’anglesos que vivien a Barcelona al Velòdrom de la Bonanova i el van guanyar per 0-1.

Joan Gamper va morir el 30 de juny de 1930, però el club que va fundar en el Gimnàs Solé de la cantonada del carrer Montjuïc del Carme amb Pintor Fortuny, sense dubte s’ha convertit en el millor club del món.

Per molts anys Barça i per celebrar-ho escoltarem el vostre himne. 

També us pot interessar: (Cliqueu a la foto per entrar a l’enllaç).

Per què la samarreta del Barça és Blaugrana?
Tots els escuts al llarg de la història
Des de quan i perquè els culers celebren les victòries a Canaletes?

T'agrada? Compartiex-ho!

0
3 shares

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
4
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.