Campanya per demanar que el Català arribi a les escoles de l’Alguer (Sardenya)

L’Alguer és una ciutat de l’illa italiana de Sardenya on es parla català, ara fa quasi un any que el govern de l’illa va aprovar una llei de política lingüística regional en la qual s’oficialitzava la llengua sarda i es reconeixia el català i altres llengües que es parlen a l’illa.

Plataforma per la Llengua, una organització no governamental que promou la llengua catalana com a eina de cohesió social i que treballa en diferents territoris de parla catalana, ha posat en marxa una campanya per demanar a la Regió Autònoma de Sardenya, la introducció de l’alguerès a les escoles de l’Alguer.

En una enquesta feta recentment, els resultats són prou esclaridors: el 88,2% dels algueresos comprenen l’alguerès, el 36,4% el parlen fluidament, però tan sols el 8,1% el saben escriure. El 92,3% voldrien que s’ensenyés a les escoles.

Amb aquestes dades a la mà, Plataforma per la Llengua va engegar la campanya de recollida de signatures per a demanar al President i a la Junta de la Regió Autònoma de Sardenya que introdueixin l’alguerès en tots els graus escolars.

Passeig Marítim de l’Alguer

Deu milions de persones parlen català, cada territori amb el seu parlar diferent, cosa que enriqueix tota llengua. Des de Catalunya, País Valencià, Les Illes, la Franja de Ponent a l’Aragó, la Catalunya Nord, el Principat d’Andorra i l’Alguer, hem de defensar la nostra llengua.

Si voleu signar aquesta petició, entreu a la web de Plataforma per la Llengua, calen signatures per enviar als nostres amics de l’Alguer. 

També us pot interessar: El català ja és llengua reconeguda a Sardenya (Clica a la imatge per entrar a l’enllaç)

L’Alguer
Tags: Alguer, Alguerès, català, escola

Notícies semblants: