Unes obres a la Catedral de Girona posen al descobert el vitrall més antic de Catalunya

Durant unes obres de restauració que es van fer l’any 2019 en el retaule del Corpus Christi de la capella de Sant Marí i Sant Francesc de la Catedral de Girona s’ha posat al descobert el que es creu pot ser el vitrall més antic de Catalunya.

Es tracta d’un vitrall figuratiu d’1,3 metres d’alçada i 3 metres d’ample de la primera meitat del segle XIII dedicat a Sant Martí i Sant Francesc, precisament els noms de la capella on ha estat trobat. En ell es representen escenes de l’Anunciació i de la Crucifixió de Jesús.

Es creu que pertany a l’antiga catedral romànica que hi havia en el lloc de l’actual catedral gòtica. La troballa s’ha fet darrere el retaule que estaven restaurant, ple de pols. Està format per 10 plafons, alguns originals del segle XIII i altres restaurats durant el segle XIV.

Està previst que s’exposi en el Museu de la Catedral, però per això s’haurà de fer una reestructuració de l’espai museístic.

També us pot interessar: (Clica a la imatge per entrar a l’enllaç)

Sabeu perquè als vitralls de Santa Maria del Mar hi ha un escut del Barça?
Tags: Catedral Girona, Vitrall

Notícies semblants: