Ingredients:
- Una truita de riu per persona
- 150 grams de mantega
- Una ceba
- Un gra d’all
- Un pebrot verd
- Tomàquets xerri
- 200 grams de fulls d’espinacs
- Uns quants pinyons
- Un gotet de vi blanc
- Unes gotes de llimona
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Netegem les truites, les obrim per la meitat i traiem l’espina (això també ens ho poden fer a la peixateria).
En una paella una mica d’oli i una mica de mantega fem un sofregit amb la ceba i el pebrot tot tallat en juliana, quan la ceba comenci a enrossir-se afegim l’all ben picat i els tomàquets tallats per la meitat. Salpebrar, remenar i deixar coure dos minuts. Ho traiem i reservem.
En la mateixa paella, posem una mica d’oli i la resta de la mantega; saltem els espinacs amb els pinyons, salpebrem i deixem coure entre 3 o 4 minuts i reservem.
Preparem una safata pel forn, untada amb oli o mantega, posem un llom de la truita, les verdures al damunt i la tapem amb l’altre llom. Les ruixem amb una mica de vi blanc i unes gotes de llimona i les fem coure al forn a 180° uns 10 minuts.