Ja tenim data i causa per la Marató de TV3 d’aquest any.

Avui hem conegut la notícia de què la Marató de TV3 i Catalunya ràdio d’aquest any, se celebrarà el 20 de desembre i estarà dedicada a les Malalties Mentals.

Els fons recaptats serviran per investigar les causes i els possibles tractaments de les malalties mentals com la depressió, l’ansietat, l’esquizofrènia, etc., que afecten un 25% de la població mundial.

A Catalunya l’afectació és del 15% i cada any es diagnostiquen al voltant de 5.000 casos nous. Aquest tipus de malalties impliquen moltes repercussions, des de socials, familiars a afectacions econòmiques.

En paraules de Lluís Bernabé, director de la Fundació de la Marató de TV3:

“El 25% de la població al llarg de la seva vida estarà afectat per una malaltia mental i això passa de manera transversal en tota la societat: no només afecta homes, dones adults sinó també infants i joves. Per això és fonamental la divulgació i la sensibilització, és a dir el coneixement de les malalties mentals per no estigmatitzar la població.”

La detecció precoç és molt important en aquests tipus de malalties per poder afrontar el seu tractament. En paraules de Bernabé:

“Detectar-les el més aviat, perquè el fracàs escolar, els trastorns mentals, o les addiccions o les depressions és importantíssim que es tractin com més aviat millor. En molts casos afecten persones joves i les conseqüències del no tractament en les persones joves vol dir que la seva esperança de vida i qualitat de vida disminueix molt amb els anys.”

Aquesta serà la tercera vegada que TV3 dedica la seva Marató a les Malalties Mentals, en anteriors edicions es van recaptar un total d’11.484.150 € (any 2000 – 4.511.808 € i any 2008 – 6.972.342 €).

També et pot interessar (clica a la imatge per veure la publicació):

Un Passeig per la Història de la Marató de TV3
Tags: Marató TV3 2020

Notícies semblants: