L’Institut Príncep de Girona renuncia al nom del Borbó i a partir d’ara es dirà Teresa Pàmies.

Barcelona ja fa temps que està canviant alguns noms de carrers que portaven el nom d’alguna figura de la monarquia, casos com el del carrer Príncep d’Astúries o l’Avinguda Borbó ja fa temps que van recuperar els seus antics noms, Riera de Cassoles i avinguda dels Quinze.

Ara ha estat un Institut de la Travessera de Gràcia de Barcelona, que fins ara portava el nom de Príncep de Girona el que ha decidit canviar-lo pel de Teresa Pàmies.

Van ser les famílies les que van plantejar el canvi a l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) i el Consorci d’Educació de Barcelona ha donat la seva conformitat. Les famílies volien que l’institut portés el nom d’alguna persona que destaqués pels seus valors educatius.

Es va fer una comissió per triar el nom i entre més de cent proposats, van decidir que havia de ser el de Teresa Pàmies (1919-2012), escriptora i activista política de Balaguer, exiliada durant la guerra civil (1936-1939).

Ara ja tenen la confirmació oficial del canvi de nom, però esperaran a la primavera per fer una festa de celebració.

Tags: Institut

Notícies semblants:

Últimes Notícies