L’Ajuntament d’Alp vol tornar a posar en marxa l’històric telecadira de l’estació de La Molina

Estació de la Molina

L’Ajuntament d’Alp vol recuperar l’històric remuntador del Turó de la Perdiu que enllaçava l’estació de Renfe de La Molina amb les pistes d’esquí.

La Molina va ser la primera pista d’esquí de l’Estat espanyol que va posar en marxa un remuntador, era el deFontcanaleta inaugurat el de febrer de 1943 i tres anys més tard, la temporada 1946-1947 es va posar en marxa el telecadira del Turó de la Perdiu, que ara, Carles Adserà, alcalde d’Alp, d’acord amb la plataforma Salvem La Molina, volen recuperar.

Remuntador de Font Canaleta

Recuperar el vell remuntador seria una forma de descongestionar el trànsit que hi ha els caps de setmana d’hivern per arribar a les pistes d’esquí, una forma molt menys contaminant i respectuosa amb el medi ambient, en aquest període que tots apostem per la sostenibilitat.

Remuntador del Tiró de la Perdiu

Però al voltant d’aquesta idea hi ha dos problemes prou importants, un és el tema econòmic, ja que s’estima que les obres rondarien els deu milions d’euros, per tant caldria la col·laboració de la Generalitat i l’altre que amb la proliferació de construcció de segones residències que ha sofert aquests darrers anys tota la Cerdanya, l’antic remuntador passa a tocar d’alguna de les cases de La Molina, pel que s’hauria de comptar amb l’opinió dels veïns.

Tags: Alp, La Molina, Turó de la Perdiu

Notícies semblants: