Avui fa 34 anys que es va emetre el primer capítol de Bola de Drac en català

La popular sèrie d’animació que ha marcat tota una generació de joves, Bola de Drac, va néixer al Japó de la mà d’Akira Toriyama un 20 de novembre de l’any 1984, quan el nou manga es va publicar en la revista japonesa “Shonen Jump“.

Dos anys més tard va fer el salt a la televisió japonesa, però a Catalunya hauríem d’esperar sis anys més per poder veure aquest noi entremaliat, amb els cabells punxeguts, parlant català a les nostres pantalles. El 15 de febrer de 1990 es va emetre el primer capítol de Bola de Drac per TV3.

A la primera temporada, la televisió catalana, tan sols va emetre 26 capítols, però tant va ser l’èxit entre el públic infantil i juvenil de Catalunya, que es van veure obligats a comprar els drets d’emissió de la sèrie sencera i així és com vam poder veure completes les aventures de Son Goku i Bulma perseguint set boles de drac.

En els anys 90 Bola de Drac va anar més enllà del que era una sèrie de televisió, eren temps en què no teníem internet, ni plataformes digitals a la carta, encara funcionàvem amb vídeos VHS. Al voltant de la sèrie es va anar formant tot un fenomen de marxandatge casolà, els nens i nenes feien fotocòpies d’alguna revista i es folraven les carpetes, fins i tot va sorgir un mercat d’intercanvi de dibuixos i fotocòpies.

Fins que anys més tard van començar a aparèixer productes oficials, molts pares i mares pintaven a mà samarretes pels seus fills. Quan va sorgir el Saló del Manga ja podíem trobar tota mena d’objectes amb els personatges de Bola de Drac, cromos, tasses, còmics, samarretes, etc.

El 17 d’octubre de 1991 es va estrenar la segona part, Bola de Drac Z, la popular sèrie d’aventures i humor, Akira Toriyama la va convertir en una sèrie de ciència-ficció, amb personatges com els Guerrers de l’espai que eren extraterrestres o els viatgers en el temps com Trunks o Cèl·lula. El setembre del 2011, es va emetre l’últim capítol de Bola de Drac Z per TV3. 

Per molts anys, GokuBulma, Vegeta, Son Gohan, Cor Petit, XixiKrilin, Piccolo, TrunksCèl.lulaFreezer, etc. Felicitats a tota la colla de Bola de Drac.

Tags: Bola de Drac

Notícies semblants: