L’Hospitalet de Llobregat vol recuperar la platja perduda ara fa 100 anys

El Far del Llobregat

Ara fa cent anys que L’Hospitalet de Llobregat tenia platja, on els veïns acostumaven a anar a pescar i a l’estiu a banyar-se, però va ser l’any 1920 quan el govern espanyol va expropiar el front marítim de l’Hospitalet amb la intenció de fer un port franc, un port amb exempcions o bonificacions de drets de duana.

El cas és que principalment per manca de diners a conseqüència, primer la Dictadura de Primo de Rivera, després la Guerra Civil i finalment la postguerra, el port franc no es va arribar a materialitzar mai i a la zona expropiada es va fer l’actual Zona Franca, amb la que es va perdre el litoral marí com a zona d’esbarjo.

Platja de l’Hospitalet a principis del segle XX

Amb l’expropiació aquella zona va quedar annexionada a l’Ajuntament de Barcelona i ara, Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet vol recuperar per la seva ciutat, la platja que li van expropiar, si no tota, sí part d’ella, ja que actualment està ocupada en part del Port de Barcelona.

Una de les propostes que més van sorprendre a la Conferència “Trenquem barreres a L’Hospitalet, cap al 2030” que va fer l’alcaldessa el passat 6 de febrer, va ser precisament quan va anunciar la intenció de recuperar un tros de la platja que van perdre l’any 1920, expropiada per 83.980 pessetes, poc més de 500 € actuals. L’únic record que queda d’aquella platja és el Far del Llobregat.

Aquestes van ser les seves paraules:

“Volem corregir un error històric i tornar a tenir sortida al mar. No ens resignem i seguim treballant perquè l’Hospitalet torni a tenir platja.”

També us pot interessar: Quan l’Hospitalet de Llobregat tenia platja

El Far del Llobregat a mitjans del segle XX
Tags: Hospitalet, Platja

Notícies semblants: