Imatges de l’Estany de Puigcerdà mig buit.


Agents Rurals amb col·laboració de l’Ajuntament de Puigcerdà han buidat l’Estany de la capital ceretana, per netejar-lo dels milers de carpes i altres espècies invasores, que havien estat introduïdes il·legalment per fer pesca recreativa, però que danyaven greument les espècies autòctones, com les truites.

Aprofitant que l’estany està mig buit, s’ha fet neteja de residus que aboca la gent i per fer alguna obra de manteniment en les parets.

La retirada de les espècies invasores s’ha fet amb la tècnica de pesca elèctrica, en poc més d’una hora s’han pogut extreure més de 200 exemplars i en total la xifra ha superat el miler.

Aquest estiu es va haver de suspendre la clàssica Travessia del llac, en detectar que l’aigua estava molt bruta i contaminada, en part per les femtes d’aquestes espècies invasores i no poder garantir la salubritat als nedadors.

Des de fa quinze anys no s’hi havia buidat l’estany, va ser el 2005 per fer unes obres de reparació en els murs de contenció.

També us pot interessar: Quan es va construir l’Estany de Puigcerdà? La llegenda de la Vella de l’Estany.


T'agrada? Compartiex-ho!

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.