L’ANC, Òmnium Cultural, ERC i els CDR convoquen casserolada durant el discurs del Rei d’aquesta nit.

Avui el Rei Felip VI, després de reunir-se amb el president del govern espanyol Pedro Sánchez i els quatre ministres que han pres el control de la situació a causa del Coronavirus, té previst fer un discurs a la nació a les 9 de la nit. 

No és nou que tant l’ANC, Òmnium Cultural, Esquerra Republicana de Catalunya i els CDR, sempre han mantingut la seva ideologia republicana, però després dels fets que hem conegut aquests dies sobre els presumptes diners que té el Rei Emèrit en paradisos fiscals i dels quals era beneficiari el seu fill, han convocat una casserolada per aquesta nit a la mateixa hora del discurs.

Recordem que l’actual Rei Felip VI, segons va comunicar la Zarzuela la setmana passada, sabia des del mes de març de l’any passat, és a dir, des de fa un any que era el beneficiari de la Fundació Lucum a la mort del seu pare.

La Fundació Lucum, una offshore de Panamà, investigada per la fiscalia suïssa per esbrinar si el Rei emèrit va rebre 100 milions de dòlars d’Aràbia Saudí com a comissió pel contracte de l’AVE a La Meca. 

Segons informa la Zarzuela, Felip VI quan va conèixer la notícia, es va dirigir a un notari per renunciar a tot el que li pugui correspondre a ell o a la seva filla, la Infanta Leonor, d’aquesta societat.

No sabem per què no ho va fer públic en el moment en què es va assabentar i ho fa ara, quan el país està travessant per un dels períodes més complicats a causa del Coronavirus. Potser aquesta nit en el seu discurs ens explicarà els motius.

Tags: Felip VI

Notícies semblants: