Estudien la possibilitat que els presos polítics passin el confinament a casa.

Les Juntes de Tractament de les presons catalanes, estudien a partir d’avui mateix la possibilitat que els presos classificats en segon grau i que d’acord amb l’article 100.2 del reglament penitenciari, tenien permisos de sortida per anar a treballar, fer tasques de voluntariat o cuidar un familiar, acabin de passar els dies de confinament en els seus domicilis.

En el cas dels presos polítics catalans, seran les Juntes de Tractament de Lledoners, Puig de les Bases i Mas d’Enric les que decidiran si els hi donen el permís a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Carme Forcadell i Dolors Bassa.

Quan es va decretar l’estat d’alarma i per tant el confinament, el govern de l’Estat va autoritzar que els presos amb permisos de sortida el poguessin passar a casa, això va causar certes dubtes al voltant de si podien sortir els presos polítics, però més tard el Ministeri de l’Interior va aclarir que tan sols era aplicable als presos classificats en tercer grau. 

En aquesta situació d’excepcionalitat en què estem vivint, cal estudiar aquesta possibilitat, ja que és molt complicat que en la majoria de presons del nostre país, per la massificació que pateixen, es puguin garantir les mesures de seguretat com la distància entre persones.

Tags: Presos polítics

Notícies semblants: