Recepta de Cuina, Com es fa – Pollastre amb escamarlans


Ingredients:

  • Un pollastre o quatre cuixes
  • Vuit o deu escamarlans
  • Dues cebes mitjanes
  • Dos tomàquets madurs
  • Una culleradeta de farina
  • Una copa de conyac
  • Un got de brou de pollastre
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Ingredients per la picada:

  • Dos grans d’all i una mica de julivert
  • Dues galetes Maria
  • 10 ametlles
  • Una peça de xocolata negre

Preparació:

Salem els escamarlans i els fregim en una cassola amb una mica d’oli, volta i volta i els reservem.

Salpebrem el pollastre i el fregim en la mateixa cassola que hem fet els escamarlans, quan estigui daurat el traiem i el reservem.

A la mateixa cassola fem un sofregit amb la ceba ratllada, quan estigui daurada afegim els tomàquets també ratllats, posem un polsim de sucre, una mica de sal i deixem que es vagi fent a poc a poc.

Quan el sofregit ja estigui ben fet, afegim el pollastre, la copa de conyac i flamegem. Incorporem el got de brou i deixem coure a foc lent uns 15 minuts. Mentre cou fem la picada amb la xocolata.

Si veiem que la salsa ens queda molt líquida, afegim una culleradeta de farina, remenem i posem els escamarlans i la picada. Ho deixem coure uns 10 minuts més i ja estarà a punt per servir.