Ingredients:
- Un pollastre o quatre cuixes
- Vuit o deu escamarlans
- Dues cebes mitjanes
- Dos tomàquets madurs
- Una culleradeta de farina
- Una copa de conyac
- Un got de brou de pollastre
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Ingredients per la picada:
- Dos grans d’all i una mica de julivert
- Dues galetes Maria
- 10 ametlles
- Una peça de xocolata negre
Preparació:
Salem els escamarlans i els fregim en una cassola amb una mica d’oli, volta i volta i els reservem.
Salpebrem el pollastre i el fregim en la mateixa cassola que hem fet els escamarlans, quan estigui daurat el traiem i el reservem.
A la mateixa cassola fem un sofregit amb la ceba ratllada, quan estigui daurada afegim els tomàquets també ratllats, posem un polsim de sucre, una mica de sal i deixem que es vagi fent a poc a poc.
Quan el sofregit ja estigui ben fet, afegim el pollastre, la copa de conyac i flamegem. Incorporem el got de brou i deixem coure a foc lent uns 15 minuts. Mentre cou fem la picada amb la xocolata.
Si veiem que la salsa ens queda molt líquida, afegim una culleradeta de farina, remenem i posem els escamarlans i la picada. Ho deixem coure uns 10 minuts més i ja estarà a punt per servir.