Ingredients:
- 1/2 quilo de llom de bacallà al seu punt de sal
- 250 grams de pèsols
- Dues carxofes
- Dues cebes
- Dos tomàquets madurs
- Dos o tres ous durs
- Un quilo de patates
- Dues fulles de llorer
- Un got de vi blanc
- Farina
- Sal, pebre blanca i oli d’oliva verge extra.
Ingredients per a la picada:
- Dos grans d’all
- Julivert
- Uns brins de safrà
Preparació:
Enfarinem el bacallà i el fregim en una cassola amb oli ben calent. Quan sigui daurat el traiem i el reservem.
Netegem les carxofes traient les fulles de fora. En el mateix oli en què hem fet el bacallà, fregim els cors de les carxofes tallats a quarts. Un cop daurats els traiem i els reservem.
Colem l’oli i fem el sofregit amb la ceba trinxada, quan aquesta estigui enrossida, afegim els tomàquets a trossets petits, salpebrem i deixem que es vagi fent a poc a poc. Mentre es va fent el sofregit a foc lent, posem a bullir els ous i fem la picada.
Afegim el got de vi blanc al sofregit i deixem que vagi reduint, tapem la cassola i ho deixem a foc lent uns 10 minuts. Aboquem dos gots d’aigua i quan arrenqui el bull posem les patates escapçades i deixem que es vagin fent uns 15 minuts aproximadament.
Afegim el bacallà, els pèsols i les carxofes, sacsegem la cassola perquè quedi tot ben repartit i deixem coure 5 minuts més. Afegim la picada que haurem dissolt amb una mica de suc de la cassola, rectifiquem de sal i col·loquem els ous durs tallats per la meitat.
Aquesta és la recepta tradicional, com estem en temps de confinament per culpa del maleït Coronavirus, no teníem pèsols i les carxofes són de pot, però també estava molt bo.