Recepta de Cuina, Com es fa – Bacallà a la Catalana


Ingredients:

  • 1/2 quilo de llom de bacallà al seu punt de sal
  • 250 grams de pèsols
  • Dues carxofes
  • Dues cebes
  • Dos tomàquets madurs
  • Dos o tres ous durs
  • Un quilo de patates
  • Dues fulles de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Farina
  • Sal, pebre blanca i oli d’oliva verge extra.

Ingredients per a la picada:

  • Dos grans d’all
  • Julivert
  • Uns brins de safrà

Preparació:

Enfarinem el bacallà i el fregim en una cassola amb oli ben calent. Quan sigui daurat el traiem i el reservem.

Netegem les carxofes traient les fulles de fora. En el mateix oli en què hem fet el bacallà, fregim els cors de les carxofes tallats a quarts. Un cop daurats els traiem i els reservem.

Colem l’oli i fem el sofregit amb la ceba trinxada, quan aquesta estigui enrossida, afegim els tomàquets a trossets petits, salpebrem i deixem que es vagi fent a poc a poc. Mentre es va fent el sofregit a foc lent, posem a bullir els ous i fem la picada.

Afegim el got de vi blanc al sofregit i deixem que vagi reduint, tapem la cassola i ho deixem a foc lent uns 10 minuts. Aboquem dos gots d’aigua i quan arrenqui el bull posem les patates escapçades i deixem que es vagin fent uns 15 minuts aproximadament.

Afegim el bacallà, els pèsols i les carxofes, sacsegem la cassola perquè quedi tot ben repartit i deixem coure 5 minuts més. Afegim la picada que haurem dissolt amb una mica de suc de la cassola, rectifiquem de sal i col·loquem els ous durs tallats per la meitat.

Aquesta és la recepta tradicional, com estem en temps de confinament per culpa del maleït Coronavirus, no teníem pèsols i les carxofes són de pot, però també estava molt bo.