Els presos polítics podran sortir per tornar a treballar

Ara que el govern espanyol ha aixecat el confinament total de la població i molts treballadors han tornat a les seves feines, la Generalitat ha decidit autoritzar als presos que estan en tercer grau o que d’acord amb l’article 100.2 del Reglament Penitenciari gaudien de permisos, que puguin sortir per reincorporar-se a les seves feines.

Els que vulguin gaudir d’aquest permís hauran d’acreditar que l’empresa en la qual treballen és de les que ha reprès l’activitat. Dins d’aquest col·lectiu estan els presos polítics catalans que compleixen condemna pels fets de l’1 d’Octubre.

Els que decideixin sortir, quan tornin a la nit hi hauran d’ingressar en un mòdul diferent, per tal que no tinguin contacte amb altres interns i d’aquesta manera no propaguin el Coronavirus dins les presons. Recordem que algun dels presos d’aquestes característiques ja estaven passant el confinament a casa.

Segons dades facilitades pel Departament de Justícia a les presons catalanes hi ha 58 interns que han donat positiu en Coronavirus i 47 funcionaris. 

Tags: Presos polítics

Notícies semblants: