El 23 de Juliol celebrarem Sant Jordi i el 23 d’abril #RosaDeSantJordiACasa

El sector del llibre i el gremi dels floristes van acordar ahir que la celebració de la Diada de Sant Jordi es posposa tres mesos, per tant sortirem al carrer a comprar el llibre i la rosa el dijous 23 de juliol.

La Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes ha emès un comunicat en què diu:

“Conscients que encara s’hauran de mantenir mesures de distància socials per protegir la salut de tots, els gremis es posen a disposició de les administracions públiques i de les autoritats sanitàries per trobar les fórmules i els escenaris més adequats per celebrar-ho amb les màximes garanties”.

Moltes són les fonts que apunten al fet que aquest estiu encara haurem de mantenir algunes mesures de seguretat, com mantenir una certa distància o portar mascaretes, quasi segur que no veurem les Rambles plenes de gent com és tradicional.

Independentment del canvi de la data de celebració de la festa més tradicional del nostre país, de la mateixa manera que van fer els pastissers amb les mones, el gremi dels floristes han llançat la campanya #rosadesantjordiacasa, perquè la gent que el 23 d’abril vulgui mantenir la tradició, pot enviar una rosa encarregant-la per internet.

De moment s’han afegit a aquesta campanya 110 floristeries d’arreu de Catalunya, però els pròxims dies s’espera que aquesta xifra augmenti per poder donar servei a tot el país. Malgrat aquesta iniciativa, el gremi de floristes estima que vendran unes 300.000 roses quan aquests darrers anys es venien uns set milions, per tant la campanya sembla que no els hi sortirà rendible.

Els dos gremis també demanen que el 23 d’abril celebrem Sant Jordi als balcons, engalanant-los amb senyeres, que els nens i nenes dibuixin roses i dracs i els pengin als balcons, en definitiva:

Celebrem Sant Jordi guarnint els nostres balcons #BalcoSantJordi

Tags: Sant Jordi

Notícies semblants: