La dada real de morts per Coronavirus a Catalunya és de 7.097

Fa dies que s’estava parlant que la xifra de morts a Catalunya no quadrava, entre la que facilitava el Departament de Salut i la que tenien els serveis funeraris. L’explicació és perquè fins ara tan sols es recollien les dades de morts per Coronavirus als hospitals de Catalunya.

Ara el Departament de Salut ha fet una base de dades nova que recull totes les dades de les defuncions a hospitals, cases particulars, residencies i altres espais, és per això que la xifra de morts ha experimentat un augment molt significatiu, un 84% respecte a les dades que es tenien fins ara. En total a Catalunya i hi ha 7.097 morts per la Covid-19 d’ençà que va començar la pandèmia.

En aquesta nova base de dades també es recull la dada dels casos possibles de contagi, segons els símptomes que presenten, però que encara estan pendents de fer-se el test de confirmació. En aquest cas la xifra ha augmentat de 39.375 a 55.457.

Les xifres facilitades pel Departament de Salut, d’acord amb les noves dades recollides són:

– Morts en un centre hospitalari amb la Covid-19 confirmada: 3.855

– Ingressats de gravetat: 2.798, actualment queden ingressades 1.307 persones.
– Professionals sanitaris afectats pel Coronavirus: 5.712
– Professionals de residències afectats pel Coronavirus: 5.755
– Altes hospitalàries de persones diagnosticades com a positives: 17.297
– Casos positius en residències: 5.229
– Casos sospitosos en residències: 7.069

Dades dels Serveis Funeraris de Catalunya – Total 7.097 defuncions

– En una residència: 1.810
– En un centre sociosanitari: 62
– En domicilis particulars: 456
– En hospitals o casos no classificables: 4.769

Tags: Coronavirus - Covid-19 - Morts

Notícies semblants: