CUINA

Tots els beneficis d’una Torrada de pa amb Oli d’oliva i All

Molts cops hem sentit a parlar dels beneficis dels alls i de l’oli d’oliva, dos ingredients d’allò més saludables que a més si els ajuntem amb una torrada de pa, és una delícia de la gastronomia.

Hipòcrates, considerat el pare de la medicina moderna, ja l’utilitzava l’all per tractar diferents malalties i el gran bacteriòleg francès Luis Pasteur, també va observar que els bacteris es morien si entraven en contacte amb l’all pel seu poder antibacterià. A més té un alt valor nutritiu i és molt baix en calories.

Segons un estudi de la Universitat Estatal de Washington, l’all és cent cops més eficaç que els antibiòtics en la lluita contra els bacteris causants de moltes malalties.

  • Gràcies a la vitamina B que conté, millora la circulació sanguínia, evitant així trastorns cardiovasculars i les trombosis. L’al·licina present en l’all redueix el colesterol nociu.
  • Gràcies a les vitamines A, B, C, té un alt poder desintoxicant, s’estimula la funció hepàtica.
  • Com antibiòtic natural, descongestiona i és molt eficaç contra el refredat i altres afeccions pulmonars.
  • Si ens acostumem a menjar un all cru en dejú, estimularem els àcids gàstrics facilitant la digestió.

L’oli d’oliva en cru és un aliment natural i conté moltes propietats nutricionals i curatives. És bo contra els dolors, el deteriorament mental, té propietats anticancerígenes, un bon aliat contra la diabetis, el colesterol i la pell.

Si unim totes les propietats d’aquests dos productes naturals, en la nostra dieta diària, estarem cuidant la nostra salut, a més si els acompanyem d’una bona torrada de pa de pagès, serà un plaer pel nostre paladar.

Recepta de Cuina, Com es fa – Torrada de pa amb all i oli d’oliva

Ingredients:

  • Llesques de pa de pagès
  • Un gra d’all per cada llesca
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal, opcional. Els hipertensos millor que l’eviteu.

Elaboració:

Si no tenim torradora, podem fer-ho al forn. Preescalfem el forn a 200°, col·loquem les llesques de pa damunt una reixa i les torrem fins que comencin a daurar-se.

Rasquem un all cru per tota la torrada, posem un rajolí d’oli d’oliva verge extra, una mica de sal i a menjar, cuidant la nostra salut.

Tags: Torrada de pa amb all

Notícies semblants: