Com serà la Diada de l’Onze de Setembre d’aquest any?

A hores d’ara ja sabíem com seria la celebració de la Diada de l’onze de setembre que organitzen l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, cada any. Ja teníem clar si faríem una Via catalana, un Punter, una V o simplement ompliríem els carrers de Barcelona, i el color de la samarreta que hauríem de portar.

Aquest any a causa de la Covid-19, ho tindrem una mica més complicat. Segons ha explicat la Presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie en una entrevista a RAC1, aquest any no es farà una gran concentració a Barcelona, com estem acostumats, es farà un format mixt, mig presencial i mig virtual i petites concentracions arreu del territori.

Amb aquest format es garanteix que ningú quedi exclòs de la celebració, que la població de risc com és la gent gran, que probablement encara no podran sortir al carrer, puguin gaudir de la Diada des de la tranquil·litat de les seves cases.

També ha volgut remarcar que aquest any la mobilització anirà adreçada a tothom, no tan sols pels independentistes i de moment encara no se sap si el minut clau, com sempre ha estat fins ara, serà el de les 17:14 hores.

Parlant del Coronavirus, Paluzzie diu que en aquests moments s’ha posat en evidència que des de Catalunya no tenim les eines per fer front a una pandèmia d’aquestes característiques, perquè no som un estat independent, per tant la Independència és una necessitat.

De moment no ha volgut anunciar més detalls, ja que en funció de com vagi evolucionant la Covid-19, les coses poden canviar.

Tags: Diada

Notícies semblants: