CUINA

Com us agrada més el pernil ibèric, amb pa amb tomàquet o sense?

El mateix dilema que tenim amb la truita de patata que si amb ceba o sense, se’ns presenta amb el pernil ibèric, hi ha gent que el prefereix amb un bon pa amb tomàquet i hi ha que li agrada més sense tomàquet.

Segons una enquesta realitzada entre els oients de RAC1, la setmana passada, el 87,87% de la gent que ha votat el prefereix amb pa amb tomàquet, mentre tan sols al 12,13% li agrada sense. Vosaltres de quin grup sou?

Hi ha qui opina que un bon pa amb tomàquet amb un oli d’oliva verge extra li treu protagonisme al pernil i l’àcid del tomàquet li treu el gust. En canvi ja qui aposta que el pernil ibèric sempre s’ha d’acompanyar de pa amb tomàquet.

Encara que fer un pa amb tomàquet sembli un plat senzill de fer, depèn de molts factors perquè ens quedi bé. Segons Ferran Adrià, el més important és la matèria primera utilitzada, un pa de pagès fet amb la millor farina, elaborada amb el millor blat, uns tomàquets procedents de les millors llavors i la forma d’elaborar el pa o de conrear els tomàquets, també dependrà la qualitat d’una bona llesca de pa amb tomàquet.

Del pernil podem opinar el mateix, la denominació de pernil ibèric ens diu que almenys el porc amb el qual està elaborat té un 50% de raça ibèrica. Però dins d’aquesta denominació hi ha quatre categories, en funció de com s’alimenten els porcs.

Pernil d’Esquer Ibèric – Etiqueta blanca: S’alimenten de pinso en granges.

Pernil d’Esquer de Camp Ibèric – Etiqueta Verd: Són alimentats amb pinso però en les deveses, per tal d’afegir pastures naturals a la seva dieta. Pel fet de no estar tancats, la seva carn es veu afavorida per l’exercici que fan.

Pernil de Gla – Etiqueta vermella: Alimentats en les deveses i que durant el període d’engreix ho compagina amb les glans que cauen d’arbres com l’alzina.

Pernil de Gla 100% ibèric – Etiqueta negra: És la gamma més alta dels pernils ibèrics. S’elaboren de porcs de raça pura ibèrica i alimentats de glans a les pastures de les deveses.

Del que no hi ha dubte és que un bon pa amb tomàquet i un bon pernil ibèric, són dues delícies de la gastronomia, juntes o per separat. 

Tags: pa amb tomàquet, pernil

Notícies semblants: