Podem anar a buscar bolets?  – Protecció Civil respon

Cremalloles

Ara que es fon la neu i comencen a sortir els bolets de primavera, se’ns planteja el dubte de si podem anar als boscos a recollir-los o està prohibit a causa de l’estat d’alarma pel Coronavirus. Múrgoles, moixernons, carreretes, també anomenada cremallola,  són molt apreciats per fer truites, arrossos o assecar-los per fer carns estofades a l’hivern.

El Pirineu ja ha entrat en la fase 1 del pla de desescalada, la gent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran, es poden desplaçar des de La Cerdanya fins a la Vall d’Aran i es pregunten si poden anar als boscos a collir bolets.

Enlloc es fa referència a aquesta activitat tan tradicional del nostre país, ni al BOE, ni les autoritats s’han pronunciat al respecte, és per això que la publicació “Viure als Pirineus” es va decidir a fer la consulta a Protecció Civil i la resposta ha estat d’allò més inesperat.

Segons va publicar “Viure als Pirineus” el passat dimecres, Protecció Civil assimila el fet d’anar a buscar bolets a l’activitat de passejar, per tant està limitada a una distància màxima d’un quilòmetre del nostre domicili i en la franja horària que correspongui per l’edat. No l’assimilen a la de fer esport que llavors podríem recórrer tot el terme municipal.

Les franges horàries i condicions de les sortides són les mateixes per la fase 0 que per la fase 1, per tant haurem d’esperar per anar a buscar bolets a superar aquestes fases, si la Covid-19 ens deixa.

A la mateixa resposta, Protecció Civil recorda que les activitats que es desenvolupen en el medi natural, com la caça i la pesca no professionals tampoc estan autoritzades.

Aquestes són les incongruències d’aquest pla de desconfinament o desescalada, ens podem reunir fins a 10 persones en la terrassa d’un bar o en una casa particular, però no podem anar sols o acompanyats d’una altra persona al bosc a collir bolets, a no ser que ens trobem el bolet a menys d’un quilòmetre de casa.

Esperem que a la temporada de tardor el maleït virus ens deixi. Si sou dels afortunats de tenir un prat a menys d’1 km de casa on surtin cremalloles, us deixem amb la recepta per fer una bona Truita de cremalloles.

Tags: bolets

Notícies semblants: