Entrevista d’Oriol Junqueras al programa d’Ana Rosa Quintana

Foto: Twitter @junqueras

Aquest matí el programa d’Ana Rosa Quintana a Telecinco ha emès una entrevista a Oriol Junqueras, on el líder d’ERC, ha fet aquestes declaracions:

A la pregunta de si desconfia del PSOE un cop vist el pacte amb C’s per mantenir l’estat d’alarma, Junqueras respon:

ERC va fer un acord amb el PSOE només per facilitar la investidura i a canvi d’una taula de negociació entre governs, per abordar el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Res més.

I sempre hem avisat que si no hi ha taula de negociació, no hi ha legislatura. Està a les seves mans.

A la pregunta de què opina que el govern espanyol hagi triat a C’s perquè saben que ERC mai votaria Sí a mantenir l’estat d’alarma, que tan sols s’abstindrien, l’Oriol respon:

Quan un no vol complir amb les condicions que li posen, sempre es poden trobar moltes excuses. El govern espanyol format pel PSOE i Podemos, ha preferit pactar amb la dreta abans que amb ERC, perquè nosaltres posàvem més condicions socials. Aquesta és la seva elecció, tindran les seves raons.

Han fet el pacte que els hi sortia més econòmic, perquè la seva prioritat no són els ciutadans sinó seguir surant, el poder és el que els interessa.

El govern espanyol ha decidit no complir amb els catalans.

A la pregunta de si té por que el govern no compti amb ERC, perquè C’s li hagi demanat?

No tenim por, nosaltres sempre complim els nostres acords. Qui hauria de tenir por és el govern espanyol. Compliran el seu pacte amb la taula de negociació? Hem vist aquests dies que signen pactes dels quals després es desdiuen.

Ciutadans no té projecte, a Catalunya fa molt temps que ho sabem. El seu projecte sempre és en contra d’alguna cosa o contra algú, sinó no saben fer política.

Una dada: Quants diputats té C’s en tot l’Estat? Menys que ERC, tan sols a Catalunya.

A la pregunta sobre si és el moment de convocar eleccions a Catalunya, Junqueras respon:

La prioritat és solucionar la doble crisi, la sanitària i l’econòmica, però els catalans i catalanes, tenen el dret a decidir i s’hauria d’evitar que el Tribunal Suprem i les clavegueres de l’estat…, decideixin quan ha d’haver-hi eleccions a Catalunya.

I acaba l’entrevista parlant de possibles aliances futures, però afirma que amb el PSC actualment és impossible.

Tags: Oriol Junqueras

Notícies semblants: