NATURA

Coneixeu el Laberint Màgic de Rocaviva? Un laberint de pedres al nord de Catalunya

Foto: Rocaviva

Un dels indrets de la nostra desconeguda Catalunya, és el Laberint Màgic de Rocaviva, un laberint en mig d’un bosc amb 600 roques tallades, roques que ens miren, roques enigmàtiques i que fins i tot si no t’esperes trobar-les, ens espanten.

El Laberint Màgic de Rocaviva està entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, als boscos de Músser i Lles de Cerdanya, un laberint de senders, on trobarem més de 600 roques treballades, petites i grans, obra de Climent Olm un veí del poble de Músser que després d’haver marxat molt jove del seu poble, va tornar per instal·lar-se al bosc.

Foto: Rocaviva

Kliment Olm, com li agrada a ell escriure el seu nom, és un artista-eremita que entre els anys 1986 i 2013 es va dedicar a tallar les roques de la muntanya. Vivia al mateix bosc en unes condicions difícils i precàries, però feliç amb la seva feina i per viure envoltat de la natura del seu poble.

L’any 2013 a conseqüència d’un conflicte familiar, va haver d’abandonar la seva casa i la seva feina, a causa del mal tracte i vandalisme que va patir tant ell com la seva obra. Tot va quedar aturat en aquell moment, la casa, els senders i les roques, tot abandonat. A hores d’ara encara no ha pogut tornar.

Foto: Rocaviva

Si ens endinsem al bosc, trobarem pedres amb diferents cares o amb ulls que ens miren. Si considerem que les roques són natura morta, aquestes pedres estan plenes de vida que ens conviden a la reflexió en mig de la pau del bosc. Us deixem amb unes imatges per si us animeu a visitar aquest paratge entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, anomenat Rocaviva.

Vídeo de Javier Cubedo que ens ofereix una visita virtual pel Laberint Màgic de Rocaviva.

Tags: Rocaviva

Notícies semblants: