Coneixeu el Laberint Màgic de Rocaviva? Un indret màgic al nord de Catalunya


1
3 shares, 1 point
Foto: Rocaviva

Un dels indrets de la nostra desconeguda Catalunya, és el Laberint Màgic de Rocaviva, un laberint en mig d’un bosc amb 600 roques tallades, roques que ens miren, roques enigmàtiques i que fins i tot si no t’esperes trobar-les, ens espanten.

El Laberint Màgic de Rocaviva està entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, als boscos de Músser i Lles de Cerdanya, un laberint de senders, on trobarem més de 600 roques treballades, petites i grans, obra de Climent Olm un veí del poble de Músser que després d’haver marxat molt jove del seu poble, va tornar per instal·lar-se al bosc.

Foto: Rocaviva

Kliment Olm, com li agrada a ell escriure el seu nom, és un artista-eremita que entre els anys 1986 i 2013 es va dedicar a tallar les roques de la muntanya. Vivia al mateix bosc en unes condicions difícils i precàries, però feliç amb la seva feina i per viure envoltat de la natura del seu poble.

L’any 2013 a conseqüència d’un conflicte familiar, va haver d’abandonar la seva casa i la seva feina, a causa del mal tracte i vandalisme que va patir tant ell com la seva obra. Tot va quedar aturat en aquell moment, la casa, els senders i les roques, tot abandonat. A hores d’ara encara no ha pogut tornar.

Foto: Rocaviva

Si ens endinsem al bosc, trobarem pedres amb diferents cares o amb ulls que ens miren. Si considerem que les roques són natura morta, aquestes pedres estan plenes de vida que ens conviden a la reflexió en mig de la pau del bosc.

A causa de la pandèmia i el confinament municipal que estem patint, no podem visitar aquest indret màgic de la nostra Catalunya, però sempre ens podem quedar amb les imatges per anar fent boca per quan puguem visitar aquest paratge entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, anomenat Rocaviva.

Us deixem amb el vídeo de Javier Cubedo que ens ofereix una visita virtual pel Laberint Màgic de Rocaviva.


T'agrada? Compartiex-ho!

1
3 shares, 1 point

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
15
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
14
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
8
M'interesa
Em fascina Em fascina
7
Em fascina

5 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. La llàstima és que el Climent ho va fer perquè ho sentia i perquè tothom anés a veure la màgia d’aquell indret!! Vaja compartir aquell indret! Ara que per alguns compartir no està en la seva manera de fer!!!!! Tinc la sort de conèixer el Climent!!!!!!

    1. Jo també el conec de fa molt temps i bé.Em sap greu decepcionarte però és una persona incoherent i egocentrica que enganya amb la seva actitud victimista. Si el vas tractant ho aniràs veient.Sap greu…

    1. Jaume, Pujol? les coses que dius me les deia el Ton, qui em maltractava. Aixó m’ha fet sospitar qui ets. Si és així, no ens veiem des que eren nens!. Per tan no em coneixes en absolut. Com pots malparlar de mi? i afirmant que em coneixes i bé? REFLEXIONA UNA MICA XICOT… AIXÒ NO ES FA.