El Parlament de Catalunya concedirà la Medalla d’Honor als professionals sanitaris.

El Parlament de Catalunya ha decidit atorgar la Medalla d’Honor en la categoria d’Or als professionals sanitaris com a reconeixement de la seva tasca durant la pandèmia del Coronavirus. La decisió va ser aprovada ahir per unanimitat dels membres de la Mesa.

En l’acord es posa de manifest que els moments que hem viscut aquests mesos enrera han posat en evidència que la sanitat pública, universal i de qualitat és imprescindible en un país com el nostre i per això volen valorar i agrair la tasca feta pels sanitaris amb aquesta medalla.

És una distinció que el Parlament de Catalunya atorga a persones o institucions que mereixen un reconeixement especial, l’any passat la van rebre Oscar Camps de Proactiva Open Arms i Carola Rackete, la capitana del Sea Watch 3, per les seves tasques de salvament al Mediterrani.

Mentre el govern de l’Estat atorga medalles als policies que varen participar en el dispositiu de l’1 d’Octubre a Catalunya i per la que els agents rebran una paga vitalícia, el Parlament de Catalunya l’atorga als sanitaris que han estat a primera fila durant la pandèmia, arriscant les seves pròpies vides. Una associació de metges, estima que entre els morts per la Covid-19 hi ha més de 70 sanitaris.

Tags: Parlament

Notícies semblants: