Formatge “Il·lusió” creat per evitar el malbaratament de la llet de cabra en temps de pandèmia.

Fa pocs dies sentíem a parlar que una granja de Collsuspina havia llençat 1.000 litres de llet de vaca ecològica per no haver-la pogut vendre al mercat. D’ençà que els bars i restaurants estan tancats a causa de la Covid-19, la llet no té tanta sortida.

Les vaques del Mas Bellver de Collsuspina produeixen 250 litres de llet diaris, que si no es poden col·locar, s’han de llençar. Els propietaris van fer una crida la setmana passada perquè la gent que volgués passes a buscar llet, però encara així s’han hagut de llençar molts litres.

Amb la llet de cabra passa el mateix i per evitar aquest malbaratament, quatre productors de l’associació Llet de Cabres Catalanes, que normalment es fan la competència entre ells, s’han unit per crear un formatge solidari, un formatge per donar sortida a la llet que produeixen les cabres diàriament.

Quatre formatgers de quatre comarques diferents, Formatges Montbrú del Moianès, Mas El Garet d’Osona, Sant Gil d’Albió de la Conca de Barberà i Cal Quitèria del Segrià. Batejat amb el nom d’Il·lusió, el podem trobar als Supermercats Bonpreu Esclat.

El procés d’elaboració del formatge porta el seu temps, però en aquest cas no tenien gaire abans que la llet es fes malbé, per tant han treballat de valent per poder treure Il·lusió al mercat, un formatge fresc, natural i sense cap mena d’additiu, un formatge per a tots els gustos.

A l’inici de l’estat d’alerta per causa de la pandèmia de Coronavirus, s’estima que es van arribar a llençar uns 100.000 litres de llet de cabra que no es va poder col·locar i un cop munyida no aguanta gaire. És per això que els formatgers han volgut donar un cop de mà als ramaders amb aquesta iniciativa.

Tags: Formatge Il.lusió

Notícies semblants: