NATURA

Troben un os mort a trets al Pirineu francès.

Foto: Ministeri de la Transició Ecològica i Solidària de França

Dimarts passat al Pirineu francès, al Departament d’Ariège, fronterer amb el Pallars Sobirà, Andorra i la Vall d’Aran, s’ha trobat un os abatut a trets.

Entitats conservacionistes, com Pays de l’OursAdet, autoritats franceses i la ministra de Transició Ecològica, Élisabeth Borne, han condemnat el fet i anuncien ho denunciaran, ja que es tracta d’una espècie protegida i demanen que se substitueixi per un altre exemplar.

La mateixa ministra francesa ha publicat a Twitter la seva mostra de rebuig i condemna per aquest acte il·legal.

Fa tot just dos mesos també es va trobar mort l’os Cachou, en aquest cas al Pirineu català, a la zona de la Vall d’Aran. La versió oficial de la causa de la mort d’en Cachou, va ser una baralla amb un altre os que el va fer caure per un barranc, però algunes entitats conservacionistes apunten a un possible enverinament. De moment la investigació està sota secret sumarial.

Tags: Os

Notícies semblants: