Cerima Cherries, les cireres de la Ribera de l’Ebre que no tastem a Catalunya

La pandèmia de la Covid-19 que estem patint arreu del món, ens ha fet conscienciar una mica sobre la necessitat de consumir productes que km 0, per recolzar l’economia local, però no sempre ho tenim tan fàcil.

Els productes de km 0 o de proximitat, són aquells que es produeixen en el nostre entorn més proper, on la distància és mínima entre productor i consumidor. Amb el consum d’aquests productes es redueix al mínim la despesa energètica del transport, evitant així la degradació del medi ambient per l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

A més, quan els productes han de fer llargs recorreguts, la despesa en embalatge augmenta considerablement generant molts més residus nocius pel medi ambient i elevant el preu de cost del producte.

Un dels principals productors de cireres de Catalunya, és l’empresa Cerima Cherries, de la Ribera de l’Ebre, amb seu a Tivissa, empresa que va néixer l’any 2004 amb la unió de tres productors de cireres de la comarca, l’any 2012 es va unir un quart soci.

Al llarg d’aquests 16 anys d’existència han anat creixent fins a arribar a ser un dels grans productors de cireres del mercat català, però a Catalunya pràcticament no tenim l’oportunitat de tastar-les, ja que el 95% de la seva producció és per exportació.

Van començar exportant al Regne Unit, però ara ja són presents a molts altres països d’Europa i continuen obrint nous mercats com el de Sud-àfrica o l’asiàtic.

La Ribera de l’Ebre és una comarca amb unes condicions climàtiques molt adients per la producció de la cirera, el que la fa la una fruita més exclusiva, un producte de gran calibre, amb un color intens i un sabor extraordinari, que no té res a veure amb aquelles cireres que trobem als supermercats. Malauradament a Catalunya només podem tastar un 5% de la producció de cireres de Tivissa.

Tags: cireres

Notícies semblants: