Demanen signatures per la retirada dels Conguitos per racista.

El moviment “Black Lives Matter” nascut als Estats Units l’any 2013 arran de l’absolució de George Zimmerman, un nord-americà que va matar d’un tret a un adolescent afroamericà, Trayvon Martin i que ara ha ressorgit amb la mort de George Floyd a mans de la policia de Minneapolis, arriba als Conguitos.

Les protestes contra el racisme s’estenen per tot el món, es destrueixen estàtues de colonitzadors, de missioners, d’escriptors i ara li ha tocat l’hora a unes petites boletes de xocolata amb cacauet.

S’ha engegat una campanya a internet per demanar signatures per tal que “Chocolates Lacasa” la firma d’Aragó propietària de la marca Conguitos retiri del mercat aquest producte per considerar que tant el nom com la imatge són racistes. Falta veure si també demanen la retirada dels Conguitos blancs.

La Campanya creada per un usuari que es fa dir “Black Lives Matter”, amb el lema “Dejad de usar la marca ConguitosEs racista”, a hores d’ara ha recollit 887 signatures. L’impulsor d’aquesta petició a més de la retirada del producte, demana una disculpa pública a la població negra i que destini part dels beneficis obtinguts amb la venda de Conguitos a organitzacions que lluiten contra el racisme.

Fa pocs dies uns informaven que Cola Cao havia canviat la cançó que parlava d’aquell “negrito del África tropical”,Chocolates Lacasa” ha anat actualitzant la imatge dels Conguitos, però continua amb el ninot característic del Congo.

https://www.youtube.com/watch?v=C7xx011coJk

 

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials, algunes a favor de la petició però la majoria en contra.

https://twitter.com/Beret85Green/status/1276423256048885764

Tags: Conguitos

Notícies semblants: