Ha mort el Gall Maurice, guanyador d’un judici als veïns que van denunciar el seu cant

La notícia que el cant del gall Maurice havia estat indultat per part de la justícia francesa, va saltar a la premsa al novembre de l’any passat i ara ens hem assabentat que Maurice ens va deixar el passat mes de maig a causa d’una rinitis, però la seva propietària no ho va voler fer públic fins ara per la crisi sanitària de la Covid-19.

Fa uns mesos es va convertir en tot un símbol de la vida rural a un petit poble de l’illa d’Oleron a la costa atlàntica de França, arran de la denúncia que va fer un matrimoni de jubilats, que tenien la segona residència al costat del corral de les gallines on vivia Maurice, perquè els despertava cada matí amb el seu cant. La notícia es va fer viral a les xarxes.

La propietària de Maurice ha enterrat les seves restes al jardí de casa, al costat del corral on vivia, però ara ja no despertarà als veïns amb el seu cant. Descansa en pau Maurice.

Després de l’experiència que hem tingut aquests darrers mesos amb la pandèmia de la Covid-19, que ens ha obligat a estar confinats a casa i a molts de nosaltres allunyats de la natura i el món rural, potser valorarem una mica més el cant del gall, encara que ens desperti cada matí. Amb el temps ens acostumem, segur que els nostres avis ni s’adonaven que el gall cantava cada matí en sortir el sol.

Recordem al Gall Maurice en el seu entorn.

També us pot interessar: El Gall Maurice guanya el judici pel seu cant.

Tags: Gall Maurici

Notícies semblants: