Avui us oferim la recepta de les pomes caramel·litzades tan típiques de les Fires i Festes Majors, que tant agraden als nens i que a molts de nosaltres ens retornen a la infantesa.
Ingredients:
- 4 pomes
- 300 grams de sucre
- 100 ml d’aigua
- El suc d’una llimona no molt gran
- 10 grams de colorant alimentari
- 75 grams de mantega
Preparació:
En un cassó posem el sucre i afegim l’aigua, deixem que bullir i si tenim termòmetre controlem que arribi a 150°. De tant en tant remenem perquè es dissolgui el sucre.
Quan arribi a aquesta temperatura afegim el suc de la llimona a poc a poc, el colorant i continuem remenant.
Incorporem la mantega i amb unes varetes no elèctriques, remenem perquè s’integrin tots els ingredients.
Punxem la poma amb un pal de broqueta, la fiquem en el cassó donant-li voltes i amb l’ajuda d’una cullera l’anem impregnant per tot arreu de caramel, que quedi ben banyada.
La traiem i la deixem refredar damunt un paper de forn. Repetim l’operació amb les altres pomes.
Les més típiques que trobem a totes les fires són les vermelles, però podeu fer servir el colorant que vulgueu, per exemple una combinació d’una verda i una vermella, per Nadal o el color taronja de la carabassa per Halloween, és una bona idea. També les podem arrebossar amb coco ratllat.