Una empresa catalana crea un material biodegradable que podria substituir al plàstic

Una empresa catalana ha desenvolupat un material biodegradable, tant a terra com en aigua de mar o dolça, que no és tòxic per la fauna marina i té les mateixes propietats que el plàstic. El podria substituir per fer envasos d’un sol ús pel sector de l’alimentació, les anelles de les llaunes o recipients per a cosmètics.

L’empresa emergent catalana (startup), Oimo fundada l’any 2019, ha creat un material sostenible, a partir d’algues, sucres naturals i olis vegetals que no és nociu per a la fauna marina i que podria substituir al plàstic en moltes de les seves aplicacions quotidianes.

El projecte d’Oimo està basat en l’economia circular, és a dir utilitzar materials naturals per evitar generar residus que causen tants efectes negatius en el medi ambient, però amb les mateixes propietats que molts tipus de plàstic que utilitzem el dia a dia.

Oimo que ja ha demanat la patent del material, ha rebut 75.000 euros d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, que serviran per finançar el projecte per tal de començar a comercialitzar-lo l’any vinent.

El director executiu d’Oimo, Albert Marfà explica amb aquestes paraules perquè aposten per aquest material:

“Fins fa ben poc la gent no s’ha adonat del gran impacte que el plàstic genera per al nostre planeta, però ara totes les empreses són conscients de la necessitat de reduir-lo i la legislació també treballa en aquest sentit, perquè cada any més de 8 milions de tones de plàstic acaben al mar. Hem desenvolupat un tipus d’embalatge sostenible, que pesa poc i que és fàcil de treballar per aconseguir la flexibilitat o rigidesa necessàries segons les necessitats de les diferents aplicacions possibles”.

Oimo no elabora el producte final, simplement crea el material biodegradable que es podrà fer servir per fabricar els envasos, amb la mateixa maquinària que la que s’utilitza actualment per l’elaboració d’envasos de plàstics. Una bona notícia, ja que així les empreses no hauran de fer grans inversions en nova maquinària.

 També us pot interessar: Més d’una tercera part del que es pesca a Barcelona és brossa.

Tags: plàstic

Notícies semblants: