La UGT i els quatre alcaldes de les capitals catalanes demanen l’indult per l’exconsellera Dolors Bassa

Segons ha avançat la SER, la UGT ha entrat al registre del Ministeri de Justícia la petició d’indult total per a l’exconsellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa que està complint una condemna de dotze anys de presó, acusada de sedició i malversació de fons públics.

A aquesta petició s’han unit els quatre alcaldes de les quatre capitals catalanes, Ada Colau (Barcelona), Marta Madrenas (Girona), Miquel Pueyo (Leida) i Pau Ricomà (Tarragona). Altres càrrecs públics i membres de la societat civil catalana, també s’han afegit a la petició, per la que a hores d’ara s’han recollit un miler de signatures.

La petició va entrar al registre del Ministeri de Justícia el passat 15 de juny i està basada en el compromís de Dolors Bassa amb la societat, en la gran quantitat de peticions de llibertat formulades a favor de tots els presos del procés i que l’exconsellera sempre ha estat a disposició de la justícia.

Recordem que el Departament de Justícia ha concedit el tercer grau als presos polítics catalans, d’acord amb la proposta que van aprovar per unanimitat les Juntes de Tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Wad-Ras. A partir d’ara tan sols hauran de dormir a presó de dilluns a divendres. Si la Fiscalia recórrer la decisió de la justícia catalana, serà el Tribunal Suprem el que tingui l’última paraula.

Tags: Dolors Bassa, Indult

Notícies semblants: