Detingut el Secretari de l’alcalde de Montblanc durant les protestes per la visita del Rei a Poblet.

Aquest matí en el transcurs de les protestes per la visita del Rei Felip VI al Monestir de Poblet, els Mossos d’Esquadra han detingut al Secretari de l’Alcalde de Montblanc. En un principi els Mossos havien muntat un cordó de seguretat a un quilòmetre del monestir, per tal que la gent que es manifestava no arribés als voltants del recinte, que al final han acabat amb una càrrega per part dels Mossos.

Alguns dels manifestants han intentat arribar a través dels camps de vinyes, entre ells el detingut i els Mossos s’han vist obligats a endarrerir el cordó de seguretat. Toni Cartanya ha estat detingut quan intentava arribar a l’entrada del monestir. Després l’han portat a l’Hospital de Valls per se atès i a continuació ha passat a disposició judicial.

Alguns dels manifestants han protestat per la discriminació que han patit en la carretera d’accés al monestir. Es queixaven que només deixaven passar a les persones que duien la bandera espanyola, mentre barraven el pas als que portaven l’estelada.

En resposta al tuit de l’ANC, demanant explicacions al govern sobre aquesta discriminació per motius ideològics, els Mossos d’Esquadra han contestat que en tots els actes als quals va el rei, la direcció dels cossos policials correspon a la seguretat de la casa reial i són ells els que decideixen qui pot passar i qui no.

La visita del rei a terres catalanes ha provocat moments de tensió entre els manifestants que han respost a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Els reis anaven acompanyats del ministre de sanitat Salvador Illa i la delegada del govern espanyol Teresa Cunillera.

És força curiós que el lloc triat per la seva visita a Catalunya, hagi estat un monestir, però no és un lloc triat a l’atzar, la principal raó és perquè el Monestir de Poblet és propietat de l’Estat. Els reis han estat rebuts per l’abat i el prior del monestir. 

L’any 1585 Felip II va voler allotjar-se al Monestir de Poblet, però l’abat, Francesc Oliver i de Boteller, el que va ser el 73è i 75è President de la Generalitat des de 1584 fins al 1588, amb un breu parèntesi durant l’any 1587 en què va ser Martí Joan de Calders, va respondre a la petició dient que no coneixia cap rei d’Espanya. Quan es van referir al monarca com a Comte de Barcelona, l’abat li va obrir les portes del Monestir.

Tags: Felip VI, Poblet, Rei

Notícies semblants: